Serveertips
Taal: Nederlands (geactiveerd) Language: English
  • Valuaskroket - Smaakvol en bewust snacken - Serveertips
  • Valuaskroket - Smaakvol en bewust snacken - Serveertips

Serveertips

Heerlijke recepturen voor bij de kroketjes en bitterballen

Om thuis of bij u op de zaak van onze kroketjes en bitterballen te genieten hebben wij speciaal voor u de volgende serveertips met recepturen op een rijtje gezet. Deze serveertips zijn ontwikkeld in de keuken van Valuas en zijn zo samengesteld zodat ze in een handomdraai zelf te maken zijn.

Ingrediënten:

  • 1 bos bieslook
  • 1 theelepel dijon mosterd
  • 1 theelepel citroensap
  • Peper en zout om het op smaak te brengen
  • 4 st. eidooiers
  • 3 dl. olijfolie extra virgin

Bereidingswijze:

  • Peper, zout, citroensap en eidooiers(wit slaan in de blender) onder elkaar mixen.
  • Bieslook in grove stukjes snijden en heel fijn meedraaien in de mix.
  • Rustig 3 dl olijfolie toevoegen.
  • Na proeven met peper en zout en wanneer je de mayonaise iets dunner wilt hebben, dan kun je nog een beetje water toevoegen.

Ingrediënten:

  • 250 gr. crème cheese
  • 3 st. eieren
  • 1 st. sjalot
  • 25 gr. verse peterselie
  • 2 st. zure augurken
  • 25 gr. dijon mosterd
  • Mespunt cayennepeper
  • 1 dl. olijfolie

Bereidingswijze:

  • Eieren hard koken, terug koelen en fijn hakken na het pellen.
  • Sjalot snipperen.
  • Peterselie hakken.
  • Alles mengen met mosterd, olijfolie en de crème cheese.
  • Na proeven met wat peper en zout.

Ingrediënten:

  • 5 gr. Kerriepoeder
  • 1 gr. Cayennepeper
  • 250 gr. 80% mayonaise
  • 10 gr.  Vieux
  • 50 gr. Crème fraîche
  • 20 gr. Gembersiroop
  • 5 gr. Witte wijnazijn
  • Peper en zout naar smaak.

Bereidingswijze:

  • Kerriepoeder, cayennepeper, vieux, gembersiroop, azijn, peper en zout met elkaar mengen.
  • Mayonaise en crème fraîche toevoegen en koel bewaren.
  • Lekker bij o.a. onze ham en viskroketjes of de Valuasbitterbal!

Ingrediënten:

  • ½ st. citroenrasp en sap
  • 10 gr. Dijonmosterd
  • 50 gr. Olijfolie
  • 200 gr. 80% mayonaise
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze:

  • Citroenrasp en sap, mosterd en de olijfolie goed mengen
  • Mayonaise toevoegen en koel bewaren
  • Dit is een frisse mayonaise die zeer goed past bij vis dus o.a. onze garnalenkroketjes en de viskroketjes!

Ingrediënten:

  • 100 gr. Grove mosterd
  • 150 gr. 80% mayonaise
  • Witte wijn azijn
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze:

  • Mosterd, witte wijn azijn en peper en zout goed mengen met de mayonaise.
  • Lekker serveren bij alle kroketten!