Heerlijke recepturen voor bij de kroketjes en bitterballen
Om thuis of bij u op de zaak van onze kroketjes en bitterballen te genieten hebben wij speciaal voor u de volgende serveertips met recepturen op een rijtje gezet. Deze serveertips zijn ontwikkeld in de keuken van Valuas en zijn zo samengesteld zodat ze in een handomdraai zelf te maken zijn.
Ingrediënten:
1 bos bieslook
1 theelepel dijon mosterd
1 theelepel citroensap
Peper en zout om het op smaak te brengen
4 st. eidooiers
3 dl. olijfolie extra virgin
Bereidingswijze:
Peper, zout, citroensap en eidooiers(wit slaan in de blender) onder elkaar mixen.
Bieslook in grove stukjes snijden en heel fijn meedraaien in de mix.
Rustig 3 dl olijfolie toevoegen.
Na proeven met peper en zout en wanneer je de mayonaise iets dunner wilt hebben, dan kun je nog een beetje water toevoegen.
Ingrediënten:
250 gr. crème cheese
3 st. eieren
1 st. sjalot
25 gr. verse peterselie
2 st. zure augurken
25 gr. dijon mosterd
Mespunt cayennepeper
1 dl. olijfolie
Bereidingswijze:
Eieren hard koken, terug koelen en fijn hakken na het pellen.
Sjalot snipperen.
Peterselie hakken.
Alles mengen met mosterd, olijfolie en de crème cheese.
Na proeven met wat peper en zout.
Ingrediënten:
5 gr. Kerriepoeder
1 gr. Cayennepeper
250 gr. 80% mayonaise
10 gr. Vieux
50 gr. Crème fraîche
20 gr. Gembersiroop
5 gr. Witte wijnazijn
Peper en zout naar smaak.
Bereidingswijze:
Kerriepoeder, cayennepeper, vieux, gembersiroop, azijn, peper en zout met elkaar mengen.
Mayonaise en crème fraîche toevoegen en koel bewaren.
Lekker bij o.a. onze ham en viskroketjes of de Valuasbitterbal!
Ingrediënten:
½ st. citroenrasp en sap
10 gr. Dijonmosterd
50 gr. Olijfolie
200 gr. 80% mayonaise
Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze:
Citroenrasp en sap, mosterd en de olijfolie goed mengen
Mayonaise toevoegen en koel bewaren
Dit is een frisse mayonaise die zeer goed past bij vis dus o.a. onze garnalenkroketjes en de viskroketjes!
Ingrediënten:
100 gr. Grove mosterd
150 gr. 80% mayonaise
Witte wijn azijn
Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze:
Mosterd, witte wijn azijn en peper en zout goed mengen met de mayonaise.