Bereiding
Taal: Nederlands (geactiveerd) Language: English
Volg de Valuaskroket op Facebook Volg de Valuaskroket op Twitter Contact
  • Valuaskroket - Smaakvol en bewust snacken - Bereiding
  • Valuaskroket - Smaakvol en bewust snacken - Bereiding
  • Valuaskroket - Smaakvol en bewust snacken - Bereiding
  • Valuaskroket - Smaakvol en bewust snacken - Bereiding
  • Valuaskroket - Smaakvol en bewust snacken - Bereiding
  • Valuaskroket - Smaakvol en bewust snacken - Bereiding
  • Valuaskroket - Smaakvol en bewust snacken - Bereiding

Bereiding

Bij onze kwaliteit kroket en bitterbal hoort natuurlijk het op de juiste manier afbakken voor een optimale korst. Voor een optimaal bakresultaat raden wij de onderstaande handeling aan.

TIP:
Neem bereidingswijze in acht en frituur verantwoordelijk.
Frituur niet te veel producten tegelijk en bij voorkeur ontdooide kroketten frituren.

 

Valuas kroket 110 of 80 gram
Ontdooi de kroketten uit de verpakking op eventueel een stuk vetvrij- of keukenpapier.

Frituur de kroket goudbruin gedurende ±5-8 minuten (afhankelijk van het gewicht, hoe zwaarder de kroket, hoe langer in de frituur) in een niet te volle frituurpan op een temperatuur van 175˚C in plantaardige olie.

 

Kroketten 50 of 60 gram
Ontdooi de kroketten uit de verpakking op eventueel een stuk vetvrij- of keukenpapier.

Frituur de kroket goudbruin gedurende ±2-4 minuten in een niet te volle frituurpan op een temperatuur van 175˚C in plantaardige olie.

Kroketten 45 gram
Ontdooi de kroketten uit de verpakking op eventueel een stuk vetvrij- of keukenpapier.

Frituur de kroket goudbruin gedurende ±1-3 minuten in een niet te volle frituurpan op een temperatuur van 175˚C in plantaardige olie.

Bitterballen 30-45 gram
Ontdooi de bitterballen uit de verpakking op eventueel een stuk vetvrij- of keukenpapier.

Frituur de bitterbal goudbruin gedurende ±2-4 minuten in een niet te volle frituurpan op een temperatuur van 175˚C in plantaardige olie.

 

Oven kroket of bitterbal

De Valuas ovenkroket of bitterbal is niet geschikt voor de frituur! En heeft een andere bereidingswijze dan onze frituur kroketten.

Verwarm de oven voor op 230˚C. Plaatst de ontdooide kroketten (of bitterballen) op het ovenrekje en plaatst ze in de warme oven. Bak de kroketten in ±7-8 minuten klaar en draai halverwege de baktijd de kroketten om. (De bitterballen ±6 minuten). Laar de kroketten of bitterballen 1 minuut buiten de oven liggen voor een optimale krokante korst.
 

Bevroren kroket!?
U heeft zin in een Valuas kroket maar bent het vergeten om hem te ontdooien? Geen paniek, u kunt onze kroket ook bevroren frituren maar dat heeft even wat extra tijd en aandacht nodig!

Frituur de bevroren kroketten in plantaardige olie op 175˚C gedurende 2-4 minuten (afhankelijk van het gewicht), haal ze uit het frituurvet en laat ze in het mandje 2-4 minuten door trekken (zodat de warmte ook in de binnenkant komt) frituur ze daarna nog 2-3 minuten en u kunt genieten van een heerlijke Valuas kroket. 

Nog meer lekkers..

Bekijk hier de vele verschillende producten en varianten van de Valuaskroket.

Laat u ook inspireren door onze serveertips!