Achtergrond
Taal: Nederlands (geactiveerd) Language: English
Volg de Valuaskroket op Facebook Volg de Valuaskroket op Twitter Contact
  • Valuaskroket - Smaakvol en bewust snacken - Achtergrond
  • Valuaskroket - Smaakvol en bewust snacken - Achtergrond
  • Valuaskroket - Smaakvol en bewust snacken - Achtergrond
  • Valuaskroket - Smaakvol en bewust snacken - Achtergrond
  • Valuaskroket - Smaakvol en bewust snacken - Achtergrond
  • Valuaskroket - Smaakvol en bewust snacken - Achtergrond
  • Valuaskroket - Smaakvol en bewust snacken - Achtergrond

Achtergrond

Visie

Smaakvol en bewust snacken

De snackcultuur in Nederland verandert langzaam. Er is - terecht - meer aandacht voor kwalitatief betere en meer gezonde snacks. De Valuas Kroket was zijn tijd ver vooruit, al in 2004 besloot Meesterkok Eric Swaghoven van sterrenrestaurant Valuas in Venlo een luxe rundvleeskroket te ontwikkelen waarin alleen de allerbeste ingrediënten verwerkt zijn.

Inmiddels telt de Valuas Krokettenlijn bijna 40 verschillende smaken en formaten.

Voor onze kroketten en bitterballen gebruiken we zoveel mogelijk duurzaam en milieuvriendelijk geproduceerde ingrediënten van hoge kwaliteit. Zo zit in de rundvleeskroket 45% rundvlees van de meest smaakvolle delen van het rund, maken we onze zalmkroket met de exquise Bawykov-zalm en vullen we de garnalenkroket met Hollandse garnalen en gebruiken we garnalenbisque als basis voor de bouillon. In onze kroketterie rollen we onze kroketten nog met de hand. Toegevoegde kunstmatige stoffen laten we natuurlijk achterwege. Het resultaat is een ambachtelijke, smaakvolle en goedgevulde kroket met eerlijke ingrediënten.

De Valuas Kroketterie maakt ook kroketten op maat. Zo is in opdracht onder meer met Mart Scherp van Restaurant Scherp een Paella kroket ontwikkeld , een zalmkroket en een hertenkroket.

Daarnaast ontwikkelt de Kroketterie op aanvraag ook andere producten en kan zij ingeschakeld worden voor het verbeteren van bestaande producten.

Genieten van een Valuas-snack is genieten van het Valuas-moment.

Ontwikkeling

Ons assortiment bestaat uit een twintig kroketten in verschillende vormen en maten. Allemaal ontwikkeld en geproduceerd in onze eigen Valuas kroketterie. Na wens van de klanten maakt de Valuas kroketterie ook bitterballen of kroketten op maat. Op ambachtelijke wijze maakt chef Eric Swaghoven kroketten en bitterballen waarbij ons motto "smaakvol & bewust" voorop staat.

De Valuas kroketterie houdt zich niet alleen bezig met kroketten en bitterballen. Er worden ook nieuwe producten ontwikkelt of bestaande producten verbeterd. Met dezelfde visie en passie die in onze kroketterie wordt gehanteerd, smaakvolle en bewuste producten.

Nieuwe ontwikkelingen zijn onder andere de glutenvrije Valuas kroket, ovenkroket, een kroket met 30% minder zout, gluten- en lactosevrije pannenkoeken, chips op basis van lupine en een seizoen stamppot op basis van mini sla.

Oorsprong

De Valuas kroket komt uit de keuken van hotel-restaurant Valuas in Venlo, bekroond met een Michelinster. Een perfecte basis voor een sterrenkroket.

Meesterkok Eric Swaghoven van Valuas heeft door zijn voorliefde voor kroketten in 2004 zijn eigen ambachtelijke kroket gecreëerd, boordevol met rundvlees en gemaakt met de allerbeste ingrediënten. Deze rundvleeskroket vormt de basis van de Valuas krokettenlijn, die uitgegroeid is tot een serie met misschien wel de beste en lekkerste kroketten van Nederland.
 

 

Eric Swaghoven met de Valuaskroket